3-та седмица от месечния цикъл: Предменструална фаза

Това е третото видео от поредицата кратки практики за 4-те състояния на жената. Всеки месец, в хода на цикъла си, жената минава през драстични хормонални промени, които протичат в много кратък срок. Ако не знаеш как да бъдеш в синхрон с тях, може да се чувстваш изтощена и напрегната. Практиките с Деви за всяка седмица от цикъла ще ти помогнат да останеш центрирана, пълна с енергия и с усещане за смисъл.

В предменструалната седмица се покачва нивото на прогестерон - хормонът, който забавя вътрешния ти ритъм, прави те по-гладна, по-апатична и интровертна. В този период е много важно да подкрепиш тялото си чрез дълбоко разтягане. Плюс известна активация на мускулите, за да стимулираш естрогена, който се синтезира чрез движението. 

В тази седмица енергията ти е по равно разпределена между двата свята - вътрешния и външния (наричани "горния" и "долния" в митологията), Ин и Ян. Затова другото название за този период е "седмица на шаманката" - сега ти си като продовник на енергия между двата свята. 

Коментари 0

profile photo