Ароматна Ин йога – охлаждащо спокойствие

Юли – месецът, когато мечтаем за охлаждащо отпускане, когато летните жеги ни заливат и стапят всяка съпротива в телата ни, когато сякаш въздухът в града не достига и всеки мечтае да e близо до морския бряг. Ела в един от най-жежките месеци от годината да охладим заедно страстите и да развием в себе си способността да оставаме центрирани и свързани с вътрешната прохлада.

Ще разгледаме горещината във всичките й проявления. На материално ниво – регулация на огъня в тялото чрез охлаждащи техники. На емоционално ниво – горещината на емоциите гняв, раздразнение, припряност – техники за емоционално охлаждане. На ментално ниво – скачащите мисли, които ни тласкат към повърхностни и хаотични действия, които ни отдалечават от настоящия момент. Заедно ще охладим тялото, ума и емоциите и ще се отпуснем в прохладата на вътрешното спокойствие.

Готов/а ли си за охлаждащо отпускане?

Ин йога (от ин и ян) е като меката прегръдка на майката, в която се сгушваш след като цял ден си бил потопен в океана на задълженията, грижите и малките емоционални кризи на ежедневието. Ин е връщане към себе си, работа отвътре навън, напълно различен начин на осъзнаване и общуване с тялото. Ин е естественият отговор на ян.

Ин йога е практика посветена на интегриране на потока чрез пасивни пози, близо до земята, които се задържат между 3 и 5 минути. В часовете се работи и със звуци, мантри, дихателни техники и натурални арома масла за оптимален ефект. Използват се помощни средства, като болстери (цилиндрични възглавници), блокчета, възглавнички и одеала.

Повече за Ин йога:
  • Ползи и приложение: Източните системи ни учат, че здравето се базира на баланса между активност/действие и пасивност/почивка – ИН И ЯН. Ин йога е чудесен начин да рестартираме цялата си система и да дадем нужната почивка на тялото и ума си, за да изживяваме истинско щастие в телата си. Чрез Ин йога ние работим на много дълбоко ниво и имаме възможност многократно да подобрим гъвкавостта си, въздействайки директно върху фасцията – съединително-тъканната обвивка, която обгръща мускулите и прераства в сухожилия. Това действа благоприятно на ставите и увеличава тяхната мобилност. Ин йога e насочена към парасимпатиковата нервна система, която позволява на човек да релаксира.
  • Как преминава един час по Ин йога? В Ин йога се използват помощни средства, като болстери (цилиндрични възглавници, пълни със спелта), кубчета, одеала и възглавнички. Всички те помагат на тялото да заеме правилна и максимално отпусната позиция, в която пасивно да разтегнем и отпуснем тъканите. Позите се сменят много бавно, което създава усещане за транс и дълбок покой.
  • За кого е Ин йога? Ин йога е за всеки – от напълно начинаещи до редовно практикуващи и преподаватели. Нейната достъпност и дълбок ефект я правят абсолютна необходимост за всеки, който търси вътрешен покой. Тя е чудесно допълнение към по-динамичните практики, като може да се прави и напълно самостоятелно. Ако сте имали физически или психически натоварен ден, непременно завършете с Ин йога, за да се приберете вкъщи усмихнати и в мир със себе си и света.

“Ако достатъчно дълго време седиш на едно място, целият свят ще мине пред очите ти”
Китайска поговорка

Кога: 10 юли, 18:30 - 20:30 ч.

Къде: Мандала - център за цялостна трансформация, София, бул. Мария Луиза 58, ет. 5

Само с предварително записване на 0894488809, info@yogamandala.net​

Цена:
 15 лв. Важат карти Мултиспорт. 

Водещ: Деви