Самодиви в Самотраки

Пътешествие–приключение до един от най–мистериалните острoви на древността!

Самотраки e мистичен остров с много история и извор на трансформираща сила. Отново отправяме поглед към него, за да се заредим с нови сили, да се слеем с естествената непринуденост и красота на острова, да се освободим от ограниченията на града и да се впуснем в една нова, приказна реалност. На остров Самотраки, самодивската женска природа се разгръща в нейната естествена среда. За всеки, срещата със Самотраки е дълбоко лично изживяване, което носи своята променяща сила за дълго в съзнанието ни. Елате, за да изживеете нещо ново, а ако вече сте били – да дадете нов прочит на изживяното.

Тук Орфей е основал Великите Мистерии за пръв път вън от родината си – Тракия. И Само Траки са живеели на Самотраки, където можем да видим следите от древните мистериални храмове. През лятото тук са се устремявали хора от цялото Средиземноморие, за да почетат Богинята и на бездетните жени тя да дари деца. И днес тук митовете оживяват и самодиви и нимфи се появяват от кухите вековни дървета, които като пещери създават чувството, че си в утробата на Майката. 

Освен йога, в програмата са включени много звукови и шамански практики, посещения на приказни места, преодоляване на страхове, констелации.

Заедно ще се свързваме със звукови практики на специалните места на острова. Ще изследваме съществуването на паралелни реалности и внимание: пътешествието може да промени живота ви! Целта му е вътрешна трансформация, като сме подготвили дълбоки практики, изискващи вашето посвещение и време. 

Примерна програма*:
07:00 – 08:00 – Посрещане на Слънцето – древен ритуал за съвременни хора
08:00 – 10:30 – Йога практика
10:30 – 11:00 – Закуска
11:00 – Волна групова програма – посещение и походи до най–интересните места на острова – всеки ден на ново място:
 • ​​магичната гора на чинари-хилядолетници по протежението на изворни реки, езера и водопади
 • ​​уникалните водопади Фонияс
 • ​​древното светилище на Самотракийските Богове
 • ​​обиколка на недостъпната част на острова с лодка до водопад, който се влива директно в морето (заплаща се допълнително 20 евро и е по желание)
18:00 – Вечеря (има 1 включена групова вечеря) в гръцка таверна под вековните чинари
20:00 – Вечерни практики :
 • ​​огнен ритуал за изгаряне на негативните кармични семена
 • ​​ритуално къпане в минералните извори на Терма
 • ​​шаманско пътуване
 • ​​практики за отваряне на гласа
 • ​​групова регресия
 • ​​медитации
 • ​​констелации
*Запазваме правото си да правим промени по тази програма спрямо възможностите и особеностите на групата и деня.

Кога: 3-10 септември 2017 

Цена: 333 евро, която включва:
 • 7 нощувки със закуски в споделена стая в хотел Марива в гората сред вековните чинари. Разгледайте хотела тук: http://www.mariva.gr/
 • 1 групова вечеря в ресторант 
 • Цялата програма с Деви и Ука, множество практики и преживявания фасилитирани от тях. 
 • Посещение на древното светилище на Самотракийските Богове с включена входна такса.
 • Медицинска застраховка 
 • Асистенция при закупуване на фериботен билет.
 • Подарък – астро насоки и хороскоп от Моника или гледане на Таро.
С предварително записване и заплащане на капаро 30% до 30 април (капарото е невъзвръщаемо). 

За записване и въпроси: 0878 115 851 - Ука; deviflow108@gmail.com - Деви 

Допълнителни детайли за пътуването: ще бъдат уточнени!

Информация за ферибота: http://www.saos.gr/index.php?SCREEN=dromologia
Цени на ферибота: 10-15 Евро в посока на човек. На кола е 50-60 Евро.
Разстояние до ферибота София – Александрополис: 370 км (около 4:30 часа) 

Водещи: Деви (Теодора Рачева – център Мандала, http://yogamandala.net/www.deviflow.com) и Ука (Росица Божкова, студио Янтра, http://yantra.natalyoga.net/); Моника Монова – гост астролог и таро карти

За Ука (Росица Божкова): Основател на Арт Йога Студио Янтра. Пътят й преминава през различни и многообразни опитности и учения, отвежда я в Индия, Тайланд, Египет, Бали, Перу, и Мексико, среща я с необикновени хора, просветлени учители, шамани и Посветени, като допълва необикновения пъзел, разкриващ духовния смисъл на човешкото съществуване. В работата си, прилага методите на йога, хипнотерапия, регресия, Soul Detective work и семейни констелации. 

За Моника Монова: Следвала е статистическа макроикономика в Есен, Германия. През последните 4 години се е посветила на астрологията и митологичните измерения на душата. Посещава астро класовете на Ралица Сърцаранова и е последовател на астропсихологическата школа на Лиз Грийн, основателката на astro.com. Моника се интересува от личната мандала на съзнанието и от древните архетипни енергии, които изграждат персоналната решетка от проекции. По този начин разчитането на наталната (рождената) астрологическа карта е ключ за по-дълбоко себепознание, себеприемане и себеутвърждение.