Боливия и Перу – отвъд сетивата на възприятията

Едно велико духовно пътуване в земите на древните инки, наситено с отвъдсетивни и медитативни преживявания - вижте пълната програма по дни по-долу!

Къде:
Перу и Боливия

Кога: 10 - 25 април 2018 г.

Цена: 5800 лв

За записване: 0988 35 78 13 - Даниела Събева, info@yogadiwali.com

Водещ: Даниела Събева

Програма

10 април (вторник)

Кацаме на най-високото гражданско летище в света 4010 метра, на най-високо разположената столица в света – 3636 м.н.в. Ла Пас - столицата на Боливия. Ден, в който ще имаме възможност да адаптираме себе си към височината и да се разходим из града. Вечерта ще се съберем в свещен кръг, чрез който ще свържем паметта на своите сърца с паметта на земята, върху която полагаме стъпките си, за да отворим спомените си и те да ни поведат.

11 април (сряда)

Очаква ни среща с преживяване, за което думите, очите, слуха, чувстването ни ще се окажат недостатъчни. Прелитайки от Ла Пас до най-големите солни полета в света – Солар де Уюни (3600 м.н.в) ще се озовем, като че в центъра на сюрреалистичен свят. Като в огледало на света, небето ще се отразява във водата, покрила солното поле. Tя, водата ще връща отражението нагоре към небето, а ние ще сме загубили границите, които разделят горе и долу... Вече няма да сме в състояние да делим, а ще останем там във всичкото и нищото, за да бъдем това, което сме - възможност да отразяваме и носим светлината, неподвластна на време, пространсто, измерение. Има вариант да нощуваме в хотел изграден изцяло от сол.

12 април (четвъртък)

В гората от скали, насред пустиня и високи върхове, ще пребродим себе си, за да открием последните кътчета бунтове вълнуващи познатите ни сетива. В безграничието, което ще ни завладее ще пречистим своите свързаности, ограничаващи изборите ни, чрез ритуал.

13 април (петък)

Връщаме се с полет до Ла Пас и от там с автобус се отправяме към Тиуанаку - древен град, столица на могъща цивилизация, за което свидетелстват няколкото храма, пирамидата и някои символични постройки.
Най-голямата сграда на града, загадъчната пирамида Акапана, е с височина 15 метра. Мистериозната Порта на слънцето в храма Каласайа, която е с тегло над 15 тона има изображение на мистична фигура, която носи корона, украсена с главите на планински лъвове и змии.

14 април (събота)

След закуска се отправяме с автобус към Копакабана. Tова е тя-истинската, а не плажът на Рио де Жанейро. Смятан за утробата на Света, малкият и слънчев град на брега на езерото Титикака в Боливия ще ни прегърне с нежността на майка. В тази нежна прегръдка ще ни разкаже приказка, чрез медитация с лъча на Виолетовия огън. Всичко, което е заслепявало човешкото зрение за реалността, ще бъде отмито от Чистия Виолетов Огън, така както мъглата се вдига преди зората.
Следвайки Пламъка на Озарението, ще продължим с лодка към Острова на Слънцето, където днес живеят потомците на инките, народите аймара и кечуа. Крачейки между руините на древния град, двореца на инките или Лабиринта ще преминем през своя вътрешен лабиринт и свързвайки се с нашия вътрешен жрец, ще достигнем етерния град над самия остров.
След пътуването отвъд сетивата ще притихнем в сънищата си, приютени в дома на Бащата Слънце.

15 април (неделя)

В утрото на шестия ден ще преминем с лодка по водите на мистичната Титикака от Мъжката Енергия на Слънцето към Женската Енергия на Луната.
Островът на луната - Исла дел Луна, легендарният дом на богинята Mама Килиа ще отвори древните си порти, за да преминем през етерна пътека от лунна светлина до центъра на женската енергия в нас, до центъра на съзиданието ни.
Сградите на острова датират от времето на прединковата цивилизация Аямара, но инките също са оставили своя отпечатък върху тях. По времето на империята на инките островът е бил място, където избрани жени, наричани "Девиците на Слънцето" са живеели, водейки монашески, аскетичен начин на живот и изпълнявали магични церемонии в чест на Слънцето.
Обеденили в себе си Слънце и Луна, ние излъчващите и ние отразяващите ще продължим с озарените си стъпки към Перу. Преходът е с автобус до Чикуито (Перу), където и ще нощуваме на брега на езерото Титикака.

16 април (понеделник)

След закуска продължаваме с автобус към Свещената долина, през която протича река Урубамба, наричана „поля от светлина“. Тя е огледално отражение на Млечния Път, Свещена река на Майката Земя. По протежението й са разположени над 90 високо енергийни места, всяко от които е свързано с конкретно съзвездие в Млечния Път – Свещената Река в Небето, според традицията на Андите.
Нощувка в Ояантайтамбо.

17 април (вторник)

Ден, в който ще разгледаме Ояантайтамбо – градът преживял потопа е в сърцето на Свещената долина Урубамба. Това е място, което нашепва древността.
Медитация – връзка с петте елемента, творящи нас и Вселената.
Приели дара на предците си, се отправяме с влак към Агуас Калиентес, а оттам с автобус ще се придвижим до Мачу Пикчу, където ще останем за нощувка. Една нощ, в която сънищата ни ще оживеят, а преживяванията няма да могат да бъдат описани с думи.

18 април (сряда)

Утрото ни в този ден ще започне в града на Слънцето - Мачу Пикчу. Преминавайки през сърцето му, ще получим разрешението и силата, за да изкачим Уайна Пикчу (върхът, който се вижда на почти всички снимки над Слънчевия град). Очаква ни един час изкачване, което ще предизвика вярата, тялото и емоциите ни. Но всяка стъпка ще си заслужава изкачването не просто на върха, а на нашият собствен връх. Този, който е отвъд представата за това кои сме, там където сме Истината.
Припознали се в Истината, ще се спуснем отново в подножието на върха и в скута на Мачу Пикчу ще преживеем Лунна церемония, която ще ни даде възможност да постигнем хармония между собствените си мъжка и женска енергия, а оттам - между себе си и мъжете и жените в живота си.
След всичко, което сме си позволили да преживеем в дълбочината си, отвъд външните сетива, ще притихнем в мълчание и ще се върнем за нощувка в Ояантайтамбо.

19 април (четвъртък)

Ден, в който ще разтворим личната си звездна карта в древния каменен храм на инките - ПИСАК. И ще преминем през спиралите на собственото си себе, чрез кръговете на МОРАЙ. Време за свързване със света отвъд това, което познаваме като видяно, усетено, мислено Време за свързване на Вселената в нас с Вселената като цяло.
Нощувка в Куско.

20 април (петък)

Свободен ден в Куско - столицата на древната империя на инките. Куско е проектиран като слънчев град, активиран при слънцестоене и равноденствие. Улиците са разположени така, че да наподобяват пума. По време на зимното слънцестоене на 21.06. (в Южното полукълбо), изгряващото слънце първо целува опашката и главата на пумата с лъч светлина. После активира енергията на града, като осветява всяка от улиците формиращи тялото на пумата, които гледат към изгрева. Под Куско изследователите са намерили много тунели и много от тях предполагат, че под града има цял друг град. Куско е от онези места, които допускат да бъдат опознати, но колкото пъти се завръщаш в тях, все ще имаш усещането за ново начало. Град, който среща в себе си два различни свята и всеки един тях прелива в другия, и те обгръща.

21 април (събота)

С полет ще преминем пътя от Куско до Амазонската джунгла и ще останем там 4 дни (21-23 април 2018 г.), в които докоснати до сърцето на Земята ще чуем разказа на собствените си сърца. Дни и нощи, в които ще бъдем далеч от познатото ни, там където, казват, стоят хрониките на истината за живота на Земята. Време, в което ще бъдат предизвиквани сетивата ни до момента, в който няма да можем да ги контролираме и ще е нужно да се предадем, да приемем, да преминем границата, която ума и страховете ни чертаят.

24 април (вторник)

Полет от Амазония до Лима.