Огнена церемония по пълнолуние

Пълнолунието бележи момента от месеца, в който Луната започва да намалява, подкрепяйки на енергиен план пречистването и освобождаването от всичко старо и ненужно, което повече не работи за нас. Чрез огнената церемония ще засилим този процес по пречистване, тъй като на метафизичен план елементът огън има свойството да изгаря и трансформира отрицателната енергия. Смята се, че пречистващата сила на огъня действа на две нива – външно и вътрешно. На външен план, пречиства околната ни среда, „изгаряйки” негативните влияния в нея, а на вътрешен план огънят разпалва съзнанието, подпомагайки духовното ни израстване.

Още в древността огнената церемония е използвана като средство за извисяване и озаряване на пътя на чов…ечеството – за облекчаване на страдания, даряване на мир, изобилие, благоденствие и чистота. Огнената церемония е способ за свързване на човека с Вселената.
По време на церемонията ще пеем Махамритюнджая мантра – мантрата на трансформацията, с която си помагаме за преработването на всичко негативно в нас. Тази мантра създава вибрации от по-висш порядък, които отблъскват отрицателната енергия и създават положителна защитна преграда. Махамритюнджая мантра притежава целебни свойства (включително върху заболявания, които се считат за нелечими), дарява мир, благополучие и дълъг живот.

МАХАМРИТЮНДЖАЯ МАНТРА:
ОМ ТРАЯМБАКАМ ЯДЖАМАХЕ
СУГАНДИМ ПУЩИВАРДХАНАМ
УРВАРУКАМИВА БАНДХАНАН
МРИТЬОР МУКШИЯ МАМРИТАТ

СМИСЛОВ ПРЕВОД:
Възхваляваме космичното съзнание, което е навсякъде и се грижи за всички нас,
нека ни освободи от тъмнината на невежеството
чрез знанието за нашата безсмъртна природа,
така, както плодът щом узрее, естествено се откъсва от стъблото.

Къде: Мандала - център за цялостна трансформация, София, бул. Мария Луиза 58, ет. 5

Кога: 18 август, 20:30 ч.

Цена: на база дарение

Водещ: Мими Петкова
Мими е сертифициран йога инструктор, астролог и съосновател на HomeYoga.bg. Тя практикува йога от 2005 г. и е завършила преподавателски курсове по класическа (Хатха) и детска йога към Българска федерация по йога. Има специализации в йога през бременността и аеро йога. Изучавала е астрология към Съюз на астролозите „И. Станчев“ и към момента е член на съюза. В допълнение, Мими е преминала редица семинари в сферата на балансирания живот, сред които курс по ведическо хранене, обучение по приложна психология, посвещения в рейки и акашови записи, и др. Понастоящем, тя се обучава за психотерапевт с юнгианска ориентация към БОАП "К. Г. Юнг" и изучава Практическа философия към "Новият акропол".