Йога, слънце и море в Гърция

Открий морския сезон с 5-звездна йога ваканция в подножието на Олимп!

Представи си как се събуждаш в 5-звезден лукс на Олимпийската ривиера, излизаш навън и минаваш по зелена поляна, която води директно към плажа. И там след малко започва твоята утринна йога практика. В следващия момент вече си на своята постелка и усещаш уханието на морския бриз, който те гали по лицето, докато задържаш любимата си поза. Денят ти минава в пълен релакс край водата. А привечер те очаква интересна йога беседа сред зеленината в градината.

В допълнение, на отиване те очаква панорамна обиколка на Солун с екскурзовод - ще разгледаме основните забележителности, с възможност за кратка разходка и пазар. По желание на втория и третия ден от ваканцията можеш да се включиш в целодневни екскурзии до уникалния манастирски комплекс Метеора и/или до Вергина - древният град на Филип II Македонски. А последната вечер ще участваш в пречистваща огнена церемония под звездното небе.

Подари си това зареждащо изживяване в първите юнски дни, за прекрасно начало на лятото!

КАКВО ЩЕ ПОЛУЧИШ ОТ ТАЗИ ЙОГА ВАКАНЦИЯ:
 • 5 дни/4 нощувки със закуска и вечеря в Dion Palace Resort & Spa 5* на Олимпийската ривиера
 • 5 йога практики, с двама сертифицирани инструктори
 • 2 йога беседи  
 • Йога нидра - водена медитация
 • Пречистваща огнена церемония 
 • ​Транспорт с комфортен туристически автобус
 • Панорамна обиколка на Солун 
 • Много свободно време за плаж и почивка
 • По желание, с доплащане: целодневни екскурзии до Метеора и Вергина 

ВИЖ ПРОГРАМАТА* ПО ДНИ НАЙ-ДОЛУ!
*Организаторите си запазват правото да променят програмата при нужда.

Пътуването се организира съвместно с туристическа агенция "Руал Травел", удостоверение за регистрация номер 00062. 

КОГА: 31 май - 04 юни 2023
Краен срок за записване: 12 май

КЪДЕ: Гърция, Литохоро (Олимпийска ривиера), Dion Palace Resort & Spa 5*https://dionpalace.com/en/

ПАКЕТНА ЦЕНА на човек при настаняване в споделена двойна стая:
- до 14 април – 999 лв.
- от 15 април – 1149 лв.

Цената включва: 
- 4 нощувки на база полупансион в хотел Dion Palace Resort & Spa 5*;
- Всички йога практики и беседи;
- Транспорт с комфортен туристически автобус, лицензиран за международен превоз на пътници, с включени всички пътни, гранични и магистрални такси;
- Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с лимит на отговорност 10 000 евро и асистанс на български език;
- Ползване на СПА центъра на хотела в рамките на 45 мин. за целия престой.

Цената НЕ включва:
 • Доплащане за настаняване с изглед към морето - 40 евро на стая;
 • Обяд - доплащане за обяд в хотела - 40 лв. на човек на ден (заявява се и се заплаща предварително в България). 
 • Целодневна екскурзия до Метеора - 54 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България. Организира се при минимум 20 човека.
 • Целодневна екскурзия до Вергина - 34 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България. Организира се при минимум 20 желаещи. 
 • Разходи от личен характер;
 • Градска такса: ВАЖНО! При нощувки в Гърция туристите заплащат задължително градска такса (city tax) в размер на 4 евро на стая на нощувка при настаняване в хотел 5 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотела преди отпътуването им и не е включена в пакетната цена. Хотелът си запазва правото да откаже настаняване на всеки гост, който откаже да заплати таксата.

ОБИКОЛКАТА НА СОЛУН ВКЛЮЧВА: Бялата кула, паметника на Александър Македонски, крепостта „Ептапиргио“, ротондата „Св. Георги”, арката на Галерий, пл. „Аристотел”, църквата „Св. Димитър”. Свободно време за посещение на музеи и пазаруване.

ЗА МЕТЕОРА: Местността Метеора е природен феномен и уникален манастирски комплекс. В превод Метеора означава „висящ от небето”. Разглеждане на два от шестте действащи манастира. Свободно време за обяд.Входните такси за манастирите не са включени в пакетната цена за екскурзията и се заплащат на място – по около 3 евро за всеки манастир.

ЗА ВЕРГИНА: Вергина е столицата на древното македонско царство. В този град през 1977 г., след дългогодишни археологически проучвания, са открити останките от античния град Еге, столица на древната Македонска държава, приютяваща царския некропол. Възможност за посещение на гробницата музей на Филип II Македонски и тази на внука му, Александър IV, син на Александър Велики. В музея са изложени уникални предмети, открити при разкопките, като например десеткилограмово ковчеже от масивно злато, в което са съхранявани костите на Филип II Македонски; короната на Филип II Македонски, представляваща прекрасен венец от златни дъбови листа; портрет от слонова кост, на който майсторски са изваяни лицата на Филип, жена му Олимпия и на техния син Александър, бъдещият Александър Велики (входната такса за гробницата музей се заплаща допълнително на място – 12 евро на човек).

Допълнителна възможност: Допълнителна възможност: Записване на придружител, който НЕ участва в йога практиките и беседите - 939 лв. на човек в двойна стая.

ЗА ЗАПИСВАНЕ: ОНЛАЙН ФОРМУЛЯР

ЗА ВЪПРОСИ: "Руал Травел", Деница Свиленова - denitza@rual-travel.com, 02 989 04 33, 0885 097 034

Записването става със заплащане на капаро 50% от сумата към туристическата агенция.

За живеещите извън София, агенцията може да съдейства за настаняване в града вечерта преди отпътуването и/или вечерта, в която се прибираме в България.

ВОДЕЩИ:

МИМИ ДОНЧЕВА е сертифициран йога инструктор, магистър по "Психология на здравето" и астролог. Основател и собственик е на първото българско онлайн йога студио "Home Yoga", на "Home Yoga Academy" - онлайн академия за балансиран живот и на фондация "За повече здраве и щастие". Практикува йога от 2005 г., а от 2012 г. преподава. Завършила е професионални обучения по Хатха (класическа) йога и Йога за деца към Българска федерация по йога. Плюс обучения по Ащанга виняса и Виняса флоу йога към Himalayan Yoga Association, Индия. Акредитиран йога инструктор е към международната организация Yoga Alliance. Има специализации в Йога през бременността и Аеро йога. Aвтор e на множество публикации в списанията "Йога за всички" и "Om Yoga & Lifestyle". Астрология е изчувала към САИС. В допълнение е преминала редица обучения в сферата на балансирания живот и личностното развитие, сред които курсове по приложна психология, философия, рейки, акашови записи, випасана медитация, аюрведическа кулинария и др. В момента се обучава за психотерапевт по методиката на Карл Юнг към БОАП.

Д-Р МАРИЯН ИВАНОВ е основател и собственик на Медицински център "Фитолек". Той е водещ специалист в сферата на холистичната медицина и акредитиран йога инструктор към международната организация "Yoga Alliance". Магистър e по здравен мениджмънт към Университета в Нант – Франция. Специалист е по вътрешни болести, хомеопатия, апи-, фито- и нутритерапия. Преподава хомеопатия в "Европейска школа по клинична хомеопатия" и в Медицински университет - София. Създател е на хранителните добавки с марката “Фитолек", произвеждани за България във Франция. Създател е и на чайовете с лечебна насоченост от серията “Фитолек”, произвеждани от "Българска чаена компания". Автор е на редица книги и научни публикации. Последният му бестселър „Всичко е в твоите ръце” е в съавторство с академик Норбеков. 

Програма

31 май (сряда)

07:00 – отпътуване от София от Централна автогара София, сектор 43. Качването в автобуса започва в 06:30 ч.
Около обяд – Пристигане в Солун. Панорамна обиколка на града: Бялата кула, паметника на Александър Македонски, крепостта „Ептапиргио“, ротондата „Св. Георги”, арката на Галерий, пл. „Аристотел”, църквата „Св. Димитър”. Свободно време за разходка и пазаруване. Отпътуване за Олимпийската Ривиера
Късен следобед - Настаняване в хотела
18:00 – 19:30 – Йога практика
19:30 – 20:30 – Вечеря
21:00 – 21:30 – Пречистваща огнена церемония

1 юни (четвъртък)

08:00 – 09:30 – Йога практика
09:30 – 10:30 – Закуска
10:30 – 18:00 – Свободно време за плаж и почивка; Целодневна екскурзия до Метеора (за предварително записалите се)
18:00 – 19:00 – Йога беседа
След 19:00 – Вечеря, свободно време

2 юни (петък)

08:00 – 09:30 – Йога практика
09:30 – 10:30 – Закуска
10:30 – 19:00 – Свободно време за плаж и почивка; Целодневна екскурзия до Вергина (за предварително записалите се)
19:00 – 20:30 – Вечеря
20:30 – 21:00 – Йога нидра - водена медитация и релаксация

3 юни (събота)

08:00 – 09:30 – Йога практика
09:30 – 10:30 – Закуска
10:30 – 18:00 – Свободно време за плаж и почивка
18:00 – 19:00 – Йога беседа
След 19:00 – Вечеря, свободно време

4 юни (неделя)

08:00 – 09:30 – Йога практика
09:30 – 10:30 – Закуска
До 12:00 – Освобождаване на стаите
Следобед – отпътуване по маршрут Солун – Благоевград – София.
Вечерта пристигане на Централна автогара София, сектор 43.