Есенно равноденствие - плавен преход

В този уикенд-ритрийт ще практикуваме детоксикираща Виняса и миофасциална Ин йога. Ще имаме време за медитация и рефлексия, за да направим прехода от лятото към есента осъзнато, без да попадаме под воала на тъгата и депресията с настъпването на мрачните дни. 

Равноденствието, както говори самото название, е моментът на равнопоставеност на светлината и тъмнината. Денят и нощта изравняват своята продължителност, давайки ни възможност да преживеем този баланс и в живота си.

Есенното равноденствие е преходен момент, който символизира преминаването от горния в долния свят. Според гръцката митология, тогава богинята Персефона слиза в подземното царство при своя чичо и съпруг Хадес. Майка й, Деметра - богиня на плодородието и изобилието, остава в горния свят и започва да скърби за своята дъщеря, което довежда зимата на земята. Символиката на мита говори за нашето собствено "слизане в подземния свят" или обръщането ни навътре към себе си. Това се случва и буквално в ежедневието ни - прекарваме все повече време в домовете си и все по-малко навън.

Преди да прекрачим прага на дълбокия вътрешен свят е важно да направим равносметка и да благодарим за топлината на лятото и даровете, които сме получили. Да си припомним ключовите моменти и какво ще остане от тях в нас завинаги, като печат от лято 2019. Да намерим сили в себе си да благодарим за всички раздели и да намерим радост да възхвалим всички важни срещи. След като приключим с този процес, можем да обърнем поглед към следващите три месеца, до момента на зимното слънцестоене, когато Слънцето ще се роди наново. И Персефона ще започне с малки крачки да се заръща към горния свят, за да излезе на светло при пролетното равноденствие. 

В предстоящия уикенд ще направим пречистване и освобождаване от ненужното, което блокира потока на живота ни. Ще погледнем и към връзките си, за да признаем на себе си кои от тях ни подхранват и кои източват енергията ни. Ще изпълним 108 цикъла Поздрав към Слънцето, за да активираме вътрешното слънце и да усещаме топлината му в студените дни. 

Ще подхраним тялото с подходяща сезонна храна. И ще учим как да подхранваме органите си според традиционната китайска медицина, за да остане енергията ни висока през различните сезони. Есента съответства на белия дроб и дебелото черво - органите, които е добре да пречистим по това време на годината.  

Събитието е подхоящо за семейства и деца. 

КОГА: 20 - 23 септември 2019
 
КЪДЕ: Априлци, Тринити ритрийт център
 
ПАКЕТНА ЦЕНА: 232 лв.
Цената включва: 3 нощувки в споделена стая + закуска и вечеря, всички практики. 
Настаняване на деца: до 2 г. - безплатно; от 2 до 12 г. - 90 лв. за целия престой; над 12 г. - 130 лв. 

ЗА ЗАПИСВАНЕ: deviflow108@gmail.com, 0894488808
 
ВОДЕЩ: 
Теодора Рачева - Деви е йога инструктор и констелатор, съосновател на 11 moons и Тринити ритрийт център в Априлци. Деви умело вплита мъдростта на констелациите с мистиката на йога, лечебния ефект на етеричните масла и силата на мисловните утвърждения. Изучавала е йога и медитативни техники в Индия, Непал, Бутан, Бали, САЩ и много други места по света, което оформя способността й да среща Изтока и Запада в часовете си. Завършила е 200-часово обучение за инструктори с Шива Рей и е асистирала на старши преподаватели по Прана флоу йога навсякъде по света. Над 10-годишният й опит в преподаването плюс 15-те години лична практика са стабилна основа, върху която тя надгражда чрез креативността на потока, който следва в сесиите си. Интересът и влечението й към медитацията я среща с невероятни канали, като Солара Ан Ра и Хари Баба, от които получава посвещения в древни тантрически техники и активации в многоизмерните пространства. Часовете й са изтъкани от магическо преплитане на йога, медитация, пранаяма, работа с кристали и звуци, мудри и вселенски мъдрости, представени по един лек, но провокиращ начин.