Шри Ланка йога тур

Древни храмове, среща със слончета, потапяне в екзотичната природа и релакс на брега на Индийския океан... и всичко това в комбинация с йога практики и беседи! Ето какво те очаква по време на 10-дневната ни обиколка на Шри Ланка - хайде с нас!

КАКВО ЩЕ ПОЛУЧИШ ОТ ТОВА ПЪТЕШЕСТВИЕ:
♥ Посещение на пещерните храмове в Дамбула, приюта за слонове в Пинавала, градина за подправки в Матале, скалната крепост в Сигирия, сафари в национален парк "Минерия", ботаническата градина в Пераденя, Канди - древната столица на Шри Ланка и нейните храмове, чаена плантация, колониалния град Нувара Елия, ферма за костенурки, фабрика за скъпоценни камъни и още;
♥ Почивка на брега на Индийския океан - 3 нощувки + закуска и вечеря в 4* хотел;
♥ 2 нощувки + закуска и вечеря в 4* хотел в Дамбула;
♥ 1 нощувка + закуска и вечеря в 4* хотел в Канди;
♥ 1 нощувка + закуска и вечеря в 4* хотел в Нувара Елия;
♥ 7 йога практики;
♥ Беседи на различни теми от йога и холистичния начин на живот - по време на вътрешните трансфери;
♥ Водач-придружител от страна на българския туроператор, плюс местен водач-екскурзовод, със симултанен превод на български; 
♥ Възможност за посещение на фолклорно шоу в Канди;
♥ Възможност за посещение на Гале Форт и сафари по река Маду;
♥ Възможност за разходка в океана и наблюдение на китове;
♥ Полети с авиокомпания Fly Dubai;
♥ Вътрешни трансфери в Шри Ланка с климатизиран минибус или автобус.

ПЪТУВАНЕТО СЕ ОСЪЩЕСТВЯВА СЪВМЕСТНО С РУАЛ ТРАВЕЛ.
Виж подробната програма по дни най-долу!

КОГА: 28.02.2020 - 08.03.2020

КЪДЕ: Шри Ланка  

ПАКЕТНА ЦЕНА на човек при настаняване в двойна стая: 3189 лв.
Цената включва: 
- Двупосочни полети с авиокомпания Fly Dubai;
- Летищни такси, чекиран багаж до 20 кг и ръчен багаж 7 кг;
- Всички нощувки, на база полупансион;
- Всички йога практики и беседи;
- Вътрешни трансфери в Шри Ланка с климатизиран минибус или автобус;
- Водач от Руал Травел;
- Екскурзоводски услуги по описаната програма;
- Входни такси в посещаваните обекти;

Цената НЕ включва:
- Разходи от личен характер;
- Такса за издаване на виза - 70 лв. Туроператорът съдейства за издаване на визата;
- Медицинска застраховка – с доплащане 2 лв. на човек на ден.
- Допълнителни възможности за посещения на:
  Фолклорно шоу в Канди - 25 лв. 
  Гале Форт и сафари по река Маду - 50 лв. 
  Разходка в океана и наблюдение на китове - 85 лв. 

Хотели, използвани по програмата (или подобни):
- Дамбула - хотел Hotel Fresco Water Villa****
- Канди - хотел OZO****;
- Нувара Елия - хотел Araliya Green Hills****;
- Хикадува - хотел Coral Sand****;

ЗА ЗАПИСВАНЕ:
- Свържи се с Руал Травел: marusya.petkova@rual-travel.com, 0879 59 88 08 - Маруся Петкова;
- Или използвай онлайн формуляра за записване;

Записването става със заплащане на капаро 50% от сумата към туристическата агенция.
Краен срок за записване: 31.12.2019

ВОДЕЩ:

Д-р Мариян Иванов е основател и собственик е на Медицински център "Фитолек". Той е водещ специалист в сферата на холистичната медицина и акредитиран йога инструктор към международната организация Yoga Alliance. Магистър е по здравен мениджмънт към Университета в Нант - Франция. Специалист е по вътрешни болести, хомеопатия, апи-, фито- и нутритерапия. Преподава хомеопатия в Европейска школа по клинична хомеопатия и в Медицински университет - София. Създател е на хранителните добавки с марката “Фитолек", произвеждани за България във Франция. Създател е и на чайовете с лечебна насоченост от серията “Фитолек”, произвеждани от Българска чаена компания. Автор е на редица книги и научни публикации. Последният му бестселър „Всичко е в твоите ръце” е в съавторство с академик Норбеков.

Програма

28 февруари (петък)

Отпътуване от летище София с полет на авиокомпания Fly Dubai в 14:10 ч. за Дубай. Кацане в Дубай в 20:50 ч. Полет за Коломбо в 23:20 ч. Нощен полет.

29 февруари (събота)

05:20 ч. – пристигане в Коломбо. Отпътуване за Пинавала (100 км) за посещение на най-големия приют за слонове в света, създаден през 1975 г., за да осигури подслон, храна и медицински грижи за малки слонове, изгубили семействата си и намерени скитащи се сами в дивата природа. Приютът е превърнат в туристическа атракция, където посетителите имат възможност да бъдат в непосредствена близост до приятелски настроените животни и да наблюдават отблизо храненето и къпането им в реката. Отпътуване за Дамбула (95 км). Пристигане. Настаяване в хотела. Йога беседа. Вечеря. Нощувка.

1 март (неделя)

Йога практика. Закуска. Посещение на пещерния будистки храм в Дамбула, известен още като "Златният храм", датиращ от I в. пр. Хр. (ЮНЕСКО). Това е най-големият и най-добре запазен храмов комплекс в Шри Ланка, построен върху скала на височина 150 м (около 350 стъпала). В него се намира най-богатата колекция от статуи на Буда, повечето от които на възраст над 2000 г. Продължаване към Сигирия (20 км). Посещение на една от най-известните туристически атракции в Шри Ланка, смятана за осмото чудо на света - скалната крепост, позната още като "Лъвската скала" (ЮНЕСКО), заради огромния лъв, който в миналото пазел входа на крепостта. На върха на скалата, издигаща се на 180 м височина, се намират останките на дворец от V в. с обширни градини и басейн. За да се стигне до върха, трябва да се изкачат близо 1200 стъпала. Усилията на ентусиастите ще бъдат възнаградени с невероятната панорамна гледка. Следобед - сафари в национален парк "Минерия", eдин от най-посещаваните паркове в Шри Ланка заради своето богато био разнообразие. В парка живее голяма популация от диви слонове (150 – 200 броя). Могат да се видят 24 вида бозайници, 160 вида птици, 9 вида земноводни 25 вида влечуги и 75 вида пеперуди. Сафарито се провежда със специално оборудвани сафари джипове, като в един джип сядат 6 човека. Завръщане в хотела в Дамбула. Вечеря. Нощувка.

2 март (понеделник)

Йога практика. Закуска. Отпътуване за Канди (67 км). По пътя – посещение на градина за подправки в Матале. Ще научите интересни факти за отглеждането и обработката на различни видове подправки, с които Шри Ланка е известна и неслучайно си е завоювала романтичното прозвище "Островът на подправките". Продължаване към Канди (ЮНЕСКО) – древна столица на Шри Ланка. Посещение на будитския храм Далада Малигава или Храмът на зъба на Буда, в който се съхранява свещена за будистите реликва - зъбът на Буда. Посещение на фабрика за скъпоценни камъни, където ще научите повече за техния добив и обработка. Настаняване в хотела в Канди. Късният следобед – възможност за посещение на фолклорно шоу с доплащане 25 лв на човек. Ще имате възможност да се насладите на традиционни шриланкийски танци, както и на ходене по жарава, напомнящо нестинарските танци. Вечеря в хотела. Нощувка в Канди.

3 март (вторник)

Йога практика. Закуска. Посещение на най-голямата в страната Кралска ботаническа градина в Пераденя (5 км), основана през 1821 г. Градината е известна с богатата си колекция от орхидеи, палми и гигантските си фикусови дървета. Отпътуване за Нувара Елия (75 км). По пътя – посещение на чаена плантация - мястото на което се произвежда най-добрият чай в света. Продължаване към Нувара Елия. Градът е основан през XIX в. от британски колониалисти и е разположен на 1800 м. н.в. Известен е още като "Малката Англия", заради част от сградите, построени в колониален стил и прохладния си климат, поради който мястото е било предпочитано за отдих от британските чаени плантатори. Разходка в центъра на града. Настаняване и вечеря в хотела в Нувара Елия. Нощувка.

4 март (сряда)

Закуска. Отпътуване за западното крайбрежие на Шри Ланка (около 250 км). По път посещение на ферма за костенурки. Настаняване в хотел на брега на Индийския океан, в някой от курортите по западното крайбрежие на острова. Свободно време за почивка и плаж. Йога практика. Вечеря. Нощувка.

5 март (четвъртък)

Закуска. Свободно време за почивка и плаж. Възможност за посещение на форта в Гале (отбранително съоражение построено от португалците през 1584 г., част от световното културно наследство на ЮНЕСКО) и водно сафари по река Маду - с доплащане 50 лв. на човек. Йога практика. Вечеря. Нощувка.

6 март (петък)

Закуска. Свободно време за почивка и плаж. Възможност за разходка в океана и наблюдение на китове, с доплащане 85 лв. на човек. Йога практика. Вечеря. Нощувка.

7 март (събота)

Йога практика. Закуска. По обед - отпътуване за Коломбо (90 км). Панорамна обиколка с автобус на столицата на Шри Ланка. Вечерта - трансфер до летището на Коломбо.

8 март (неделя)

01:50 ч. полет Коломбо – Дубай. Нощен полет. 05:15 ч. – кацане в Дубай. 09:40 ч. – 13:25 ч. – полет Дубай – София.