Танци на свещи и огнена церемония

Точно на мистичното пълнолуние в Риби, Мими и Мон те канят на специална практика за освобождаване от ненужните товари. Ще започнем с танци на свещи и ще завършим с огнена церемония, за да пуснем всичко, което вече не ни служи и което ни пречи да разгърнем потенциала си в пълния му блясък.

Пълнолунието бележи момента от месеца, след който Луната започва да намалява, подкрепяйки процесите на пречистване – както на телесен, така и на емоционален и мисловен план. В този специален момент ще използваме свойството на елемента Огън да изгаря и трансформира, за да се освободим от старата и ненужна енергия, която повече не работи за нас. Смята се, че пречистващата сила на огъня действа на две нива:

- външно - пречиства околната ни среда, „изгаряйки” негативните влияния в нея;
- вътрешно - разпалва съзнанието, подпомагайки духовното ни израстване. 

В първата част от часа заедно ще създадем защитено пространство, в което всеки от нас да бъде свободен да изрази настоящите си емоции и чувства. Под ритмите на барабани и перкусии ще се свържем с инстиктивната си дива природа и ще я пуснем да потанцува. 

Такъв тип танцови практики са се използвали още от древността като метод за отърсване от ежедневието и свързване с божественото. Спонтанните движения, придружени с подходяща музика имат силен терапевтичен ефект. Когато се отпуснем в тялото и му позволим да се движи естествено, изкарваме целия натрупан в него стрес и имаме достъп до по-дълбоки нива на съзнанинето. Ще завършим танцовата част от практиката с дълбока релаксация, за да усетим колко по-отпуснати и леки се чувстваме.

А след това ще продължим с полумедитативната огнена церемония. Още в древността този ритуал е използван като средство за извисяване и озаряване на пътя на човечеството – за облекчаване на страдания, даряване на мир, благоденствие и чистота. Огнената церемония е способ за свързване на човека с Вселената. 

По време на церемонията ще пеем Махамритюнджая мантра - мантрата на трансформацията, с която си помагаме за преработването на тъмното и застоялото в нас. Тя създава вибрации от по-висш порядък, които отблъскват отрицателната енергия и образуват положителна защитна преграда около нас. Махамритюнджая мантра притежава целебни свойства (включително върху заболявания, които се считат за нелечими), дарява мир, благополучие и дълъг живот. 

МАХАМРИТЮНДЖАЯ МАНТРА:

ОМ ТРАЯМБАКАМ ЯДЖАМАХЕ
СУГАНДИМ ПУЩИВАРДХАНАМ
УРВАРУКАМИВА БАНДХАНАН
МРИТЬОР МУКШИЯ МАМРИТАТ 

ПРЕВОД : 
Възхваляваме космичното съзнание, което е навсякъде и се грижи за всички нас, 
нека ни освободи от тъмнината на невежеството
чрез знанието за нашата безсмъртна природа,
така, както плодът щом узрее, естествено се откъсва от стъблото. 

Сподели с нас вълшебството на танците около огъня и церемонията по пълнолуние!

КОГА: 26 август 2018, 19:00 - 21:00 ч.

КЪДЕ: Мандала - център за цялостна трансформация, София, бул. Мария Луиза 58, ет. 5

ВОДЕЩИ: Мими Дончева и Симона Димитрова (Мон)

ЦЕНА: 20 лв.
Карти Мултиспорт не важат.

Местата са ограничени! Запази своето на рецепция в център Мандала или на телефон 0894488809.