Духовно пътешествие в родината на йога

Хайде с нас на йога пътешествие из „Златния триъгълник“ на Индия – Делхи, Джайпур и Агра + Бхаратпур! Ще посетим близо 20 от най-значимите културни обекти в Индия, оставили своя отпечатък в историята на човечеството, сред които са Тадж Махал, Обсерваторията в Джайпур, Дворецът на ветровете, средновековният град Фатехпур Сикри, храма Лотус и още!

Сутрин ще практикуваме йога, за да сме пълни с енергия за приключенията през деня. А в 4 от дните ще имаме беседи по теми от философията и теорията на йога. И по желание, ще отправим лично предизвикателство към себе си, като за времето на пътешествието опитаме да спазваме Яма и Нияма - моралните добродетели в йога, за които ще говорим в началото на екскурзията.

Ще яздим слон, ще се возим на рикша, ще посетим дивечов резерват с над 370 вида птици и животни. И ще напълним очите и душите си с красиви гледки на дворци, храмове, крепости, градини и екзотична природа. Ела да изживеем заедно вълшебството на Индия! А накрая ще има и награди – ще завършим пътешествието с йога томбола, от която можеш да спечелиш книга или абонамент за онлайн йога студиото HomeYoga.bg. 

В допълнение, ще имаш възможност да задълбочиш познанията си за употребата на етерични масла. Преди пътуването ще получиш списък от д-р Мариян Иванов с маслата, които е добре да присъстват в багажа на всеки пътешественик, както и във всяка домашна аптечка. Списъкът ще бъде придружен с кратки указания за начина им на приложение в различни ситуации. И преди да заминем, като член на нашата група ще можеш да ползваш специална отстъпка за закупуване на масла от швейцарската фирма Вивасан - един от водещите световни производители на качествени етерични масла.

КАКВО ЩЕ ПОЛУЧИШ ОТ ТОВА ПЪТЕШЕСТВИЕ:
♥ Посещение на близо 20 от най-значимите туристически обекти в „Златния триъгълник“ на Индия, с включени такси за вход в пакетната цена – виж по-долу програмата по дни за повече подробности
♥ 3 дни в Делхи
♥ 2 дни в Бхаратпур
♥ 1 ден в Агра
♥ 1 ден в Джайпур
♥ 6 йога практики, с двама сертифицирани и опитни инструктори
♥ 4 беседи по теми от теорията и философията на йога
♥ Много време за неформално общуване с преподавателите по йога и задаване на въпроси
♥ Възможност да спазваш Яма и Нияма – моралните добродетели в йога
♥ Настаняване в 4-звездни хотели, с включени всички хранения за 7-те дни в Индия 
♥ Възможност да яздиш слон 
♥ Посещение на пазар в Делхи с типична рикша и пазаруване на подправки в проверени магазини
♥ Водач-придружител от страна на българския туроператор, плюс местен водач-екскурзовод - беседите се правят от местния екскурзовод със симултанен превод на български от страна на водача
♥ Полети с Турските авиолинии
♥ Вътрешни трансфери в Индия с минибус или автобус
♥ Възможност да разгледаш Истанбул между полетите на отиване
♥ Възможност да спечелиш книга или абонамент за онлайн йога студиото HomeYoga.bg
♥ Отстъпка за закупуване на качествени етерични масла 

ПЪТУВАНЕТО СЕ ОСЪЩЕСТВЯВА СЪВМЕСТНО С РУАЛ ТРАВЕЛ.
Виж програмата по дни най-долу!

КОГА: 23.02.2019 – 03.03.2019

КЪДЕ: Индия - Делхи, Джайпур, Бхаратпур, Агра  

ПАКЕТНА ЦЕНА (на човек при настаняване в двойна стая):
- Ранно записване до 31 октомври – 2653 лв.
- От 1 октомври – 2853 лв

Цената включва: 
- Самолетен билет София - Истанбул – Делхи – Истанбул - София с вкл. летищни такси с Турските авиолинии;
- Безплатен салонен и чекиран багаж;
- 3 нощувки със закуски в Делхи;
- 1 нощувки със закуски в Джайпур;
- 1 нощувка със закуска в Агра;
- 2 нощувки със закуска в Бхаратпур;
- 7 обяда;
- 7 вечери;
- Трансфери летище – хотел – летище с минибус/автобус;
- Транспорт с минибус/автобус по програмата;
- Водач от агенцията;
- Екскурзоводски услуги по описаната програма;
- Входни такси в посещаваните обекти;
- 6 йога практики и 4 йога беседи с двама сертифицирани български инструктори;
- Йога комплект – постелка и помощни пособия за йога. 

Цената НЕ включва:
- Разходи от личен характер;
- Цената на индийската виза (145 лв.) – туроператорът съдейства за издаване на визата;
- Бакшиши за екскурзовод и шофьор – заплащат се задължително и са в размер на 1-2 USD на човек на ден;
- Медицински застраховки – с доплащане 2 лв. на човек на ден.
- Екскурзия в Истанбул между полетите на отиване 

Допълнителни услуги:
Такса за издаване на индийска виза - 145 лв.
Екскурзия в Истанбул между полетите на отиване 

Хотели, използвани по програмата (или подобни):
- Делхи - Piccadilu Hotel 4*или подобен
- Джайпур – Golden Tulip Jaipur 4*; или подобен
- Агра – Mansingh Palace 4* ; Sarovar Crystal Premier 5* или подобен
- Бхаратпур - Udai Villas 4* или Laxmi Villas 4*

ЗА ЗАПИСВАНЕ:
- СВЪРЖИ СЕ С РУАЛ ТРАВЕЛ НА: rual-36@rual-travel.com, 0879 598 797 – Джулия Григорова, 0885 097 034 – Деница Георгиева
- ИЛИ ИЗПОЛЗВАЙ ОНЛАЙН ФОРМУЛЯРА

Записването става със заплащане на капаро 50% от сумата към туристическата агенция. Доплащането на остатъка се прави до 23 декември 2018, отново към Руал Травел. 

ВОДЕЩИ:

МИМИ ДОНЧЕВА е сертифициран йога инструктор и астролог, създател на онлайн йога студиото Home Yoga и на Astro Academy. Практикува йога от 2005 г., а от 2012 г. преподава. Завършила е професионални обучения по Хатха (класическа) йога и Йога за деца към Българска федерация по йога. Има специализации в Йога през бременността и Аеро йога. Участва редовно като автор в списанията "Om Yoga & Lifestyle" и "Йога за всички". Астрология е изчувала към САИС. В допълнение е преминала редица обучения в сферата на балансирания живот и личностното развитие, сред които курсове по приложна психология, философия, рейки, акашови записи и др. В момента се обучава за психотерапевт по методиката на Карл Юнг към БОАП. И прави магистратура "Психология на здравето" в СУ. 

Д-Р МАРИЯН ИВАНОВ е основател и собственик на Медицински център "Фитолек". Той е водещ специалист в сферата на холистичната медицина и сертифициран йога инструктор по системата на Yoga Alliance. Магистър e по здравен мениджмънт към Университета в Нант – Франция. Специалист е по вътрешни болести, хомеопатия, апи-, фито- и нутритерапия. Преподава хомеопатия в Европейска школа по клинична хомеопатия и в Медицински университет - София. Създател е на хранителните добавки с марката “Фитолек", произвеждани за България във Франция. Създател е и на чайовете с лечебна насоченост от серията “Фитолек”, произвеждани от Българска чаена компания. Автор е на редица книги и научни публикации. Последният му бестселър „Всичко е в твоите ръце” е в съавторство с академик Норбеков. 

Програма

23 февруари (събота)

07:30 ч. – среща с водача под информационното табло за заминаващи полети на терминал 2 на летище София. 09:45 ч. - отпътуване за Истанбул, с полет на Турските авиолинии. Кацане на летището в Истанбул в 12:15 ч. Отпътуване за Делхи в 20:55 ч. Допълнителна възможност: разглеждане на Истанбул между полетите.

24 февруари (неделя)

05:15 ч. местно време пристигане в Делхи. Закуска. Разглеждане на стария Делхи, столица на мюсюлманска Индия от ХII век до XIX век: Джамията Джама Масджид – един от архитектурните подаръци, оставени от Шах Джахан и една от най-големите джамии в Индия; Мемориала Радж Гат – място където се съхраняват мощите на лидерите и борците за свобода в Индия; посещение на пазара Чандни Чоук (имате възможност да се возите на типична рикша). Обяд. Следобед посещение и на гробницата на Хумаюн (ЮНЕСКО), построена от една от неговите вдовици, девет години след неговата смърт. 30-минутна йога беседа на открито. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

25 февруари (понеделник)

60-минутна йога практика. Закуска. Разглеждане на новия Делхи, построен от британския Радж, за да замени Калкута през 1931 г. като столица на индийската държава: Парламента; Индийската порта – 42 м. висока триумфална арка, на която са изписани имената на 85 000 индийски войници, загинали по време на различни войни в началото на XX век; Кулата Кутаб Минар (ЮНЕСКО) – висока 72.5 метра. 30-минутна йога беседа на открито. Храма Лаксми Нараян - един от основните хинду храмове в Делхи и основна туристическа забележителност в града. Обяд. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

26 февруари (вторник)

60-минутна йога практика. Закуска. Напускане на хотела и отпътуване за Джайпур. Пристигане в Джайпур. Обяд. Фото пауза на Хава Махал или както е известен Двореца на ветровете. Пет етажният дворец е построен, за да може жените от двореца да наблюдават фестивалите, които са преминавали по улиците под него. Посещение на Градския дворец – построен през XVIII век и бивша собственост на управляващата фамилия на Джайпур. В наши дни в двореца се помещават няколко музея – текстил, оръжия и миниатюрни рисунки и Обсерваторията (ЮНЕСКО) - построена от астронома Крал Савай Джай Синг през 1728 г. Обсерваторията работи и до днес. Вечеря. Нощувка.

27 февруари (сряда)

60-минутна йога практика. Закуска. Напускане на хотела. Посещение на Амбър Форт (за желаещите е възможно да яздят слон до Амбър Форт – ако има възможност за цялата бройка желаещи) - несъмнено една от най-значимите забележителности в региона. Построен през 1592 г. от Раджа Ман Синг II, фортът е чудесен пример за великолепието на местната архитектура. Обяд. Отпътуване за Бхаратпур. Пристигане в Бхаратпур. Вечеря. Нощувка.

28 февруари (четвъртък)

60-минутна йога практика. Закуска. Посещение на Национален парк Keoladeo с рикша. Известнен в миналото като Bharatpur Bird Sanctuary, Националният парк Keoladeo е признат за едно от най-важните места за отглеждане и хранене на птици в света. Той е създаден като кралски ловен резерв през 50-те години на 20 век и е бил дивечов резерват за Махараджата и британците. През 1982 г. Keoladeo е обявен за национален парк, а по-късно е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство. В парка се намират над 370 вида птици и животни, като питони, индийски щъркели, елени, антилопи нилгаи и др. Обяд. Завръщане в хотела. 30 минутна йога беседа на открито. Вечеря. Нощувка.

1 март (петък)

60-минутна йога практика. Закуска. Напускане на хотела и отпътуване за Агра (233 км.). По път - 30 минутна йога беседа и посещение на Фатехпур Сикри (ЮНЕСКО) – град, построен през XVI век от император Акбар, за да послужи за столица на неговата империя, но е изоставен само 14 години след построяването му. Пристигане в Агра. Обяд. Град Агра е разположен на свещената за индусите река Ямуна. Тази естествена природна защита осигурява стратегическата роля на града още от първите десетилетия на съществуването му – преди около 2 500 години, когато е бил част от будистката империя на Ашока. През XVI век градът бележи разцвет и е издигнат за столица на Моголската империя (обхващала земите на днешна Индия) по време на династията на Великите Моголи, управлявали от XVI до XVIII век. Днес град Агра е известен най-вече с невероятния мавзолей Тадж Махал, който го превръща в задължителна дестинация на всяко първо посещение на Индия. Британците също оценяват стратегическата важност на Агра и векове наред тук се бил разположен голям гарнизон (на ръба на равнините на Панипат), където толкова често е преобръщана индийската история. Посещение на Агра Форт – великолепна сграда, в която създателя на Тадж Махал – Шах Джахан е прекарал последните години от живота си, затворен тук от сина си. Разглеждане на мавзолея Итимад-уд-Даула – наричан малкия Тадж Махал и на градините Мехтаб Баг – над 300 кв.м. градини с чудесна гледка към Тадж Махал. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка в Агра.

2 март (събота)

60-минутна йога практика. Закуска. Напуксне на хотела. Посещение на Тадж Махал – построен от Шах Джахан между 1631 г. и 1653 г., за да приюти тленните останки на неговата съпруга Мумтаз Махал. Обяд. Отпътуване за Делхи. Посещение на Храма Лотус – построен през 1987 г. от последователи на бахайската вяра. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

3 март (неделя)

Трансфер до летището в Делхи. Полет за Истанбул в 06:55 ч. Пристигане в Истанбул в 11:25 ч. местно време. Полет за София в 14:45 ч. Пристигане в София в 15:05 ч.