Aроматна Ин йога - подхранване на бъбреците

В Даоизма светът се разглежда през призмата на Ин и Ян. Ин е тъмна, хладна, приемаща енерия. Ян е топла, ярка, разширяваща се, активна енергия. Ян се храни от Ин. Ако сме постоянно активни, Ин не може да ни захрани и се чувстваме изтощени. 

Денят е Ян, нощта е Ин. Всяка нощ ние храним жизнената си сила чрез потапяне и дълбоко отпускане в мрака. За съжаление, в днешно време малко хора имат дълбок и ползотворен сън.

В тази сесия ще поставим фокус на бъбреците и техния меридиан, тъй като те са хранилището на субстанцията на живота. Те са плътен Ин орган, свързан с първоелемента вода, но имат и Ян функция. Левият бъбрек е Ин, а десният е Ян. С годините водата в тялото ни намалява и енергията Ци в бъбреците отслабва. Затова е важно да се грижим и подхранваме тази Ин енергия, която ни осигурява правилна обмяна на веществата, регулиране на течностите в организма и овлажняване на останалите органи. В традиционната китайска медицина бъбреците са свързани както с половата система, така и с ендокринните жлези. Ако енергията в бъбреците е отслабена, започват дегенеративни процеси, можем да страдаме от остеопороза, болки в кръста, често уриниране, или задържане на урина, подпухване от задържане на течности, нарушени полови функции, безплодие. 

Цялата Ин йога практика е насочена към култивиране на Ин енергия, като ще работи специфично и с меридиана на бъбреците, както и с други техники за лубрикиране на ставите и успокояване на емоциите. Емоциите също се свързват с елемента вода и когато тя е в застой, или пък бушува в нас, то и емоциите ни отразяват това състояние на водата. Ще обърнем внимание и на правилното дишане, за да протича правилно енергията в тялото. 

Ин йогата е пасивна и бавна практика, като позите се изпълняват близо до земята и се задържат между 3 и 5 минути. В часовете се работи и със звуци, мантри, дихателни техники и натурални арома масла за оптимален ефект. Използват се помощни средства, като болстери (цилиндрични възглавници), блокчета, възглавнички и одеала.

В тази практика ще подхраним Ин енергията си, за да потече нектарът на спокойствието и да изчисти притесненията и страховете ни, които седят на пътя ни към свободата.

Водещ: Деви

Кога: 26 февруари, 18:30 - 20:30 ч.

Къде: Мандала - център за цялостна трансформация, София, бул. Мария Луиза 58, ет. 5

Цена: 15 лв. 
Карти Мандала важат с доплащане

С предварително записване на 0894488809, info@yogamandala.net