Йога приключение на остров Тасос

Home Yoga и Cross Travel те канят на йога приключение на остров Тасос, в дните на майските празници! Ела да открием заедно летния сезон и да се насладим на морето, йога практиките навън, красивите гледки, островните забележителности и средиземноморската кулинария!
 
Ще отседнем в планинското селце Теологос, в еко комплекс с нови, луксозни вили, които съчетават съвременен интериор с традиционната за острова архитектура, с каменна зидария и дърво. Комплексът разполага с прекрасна градина, с портокалови дръвчета, лози и цветя, където ще правим йога върху тревна площ. А първия и последния ден ще се насладим на тематични вечери под стария орех, с традиционна гръцка музика и домашни специалитети, приготвени в каменна пещ. Разгледай еко комплекса тук: http://www.thassosestate.com/harmony/
 
Ще разполагаме с български и с местен екскурзовод, с които ще посетим природната забележителност Giola - уникален морски басейн, изваян в скалите, ще обиколим емблематични за острова манастири и други приятни кътчета. Ще се изкачим с транспорт до връх Ипсарио (1203 м) - първенецът на острова, където ще правим йога и ще се любуваме на невероятната панорама и залеза! Ще направим и разходка с лодка край острова, с включен обяд и спиране за къпане и плажуване в различни заливчета.
 
В допълнение, ще имаме възможност да се насладим на разнообразна средиземноморска храна в подбрани таверни в околността. А последния ден ще се отбием през Лименас, главният град на острова, където ще имаме време за шопинг в многобройните магазинчета с местни продукти и авторски бижута.
 
Какво ще получиш от тази йога ваканция:
 • 4 нощувки + закуски в луксозни вили, в еко комплекс в Теологос
 • 5 йога практики на открито с Мими Дончева
 • Посещение на най-емблематичните манастири и природни забележителности
 • Панорамна гледка към залеза от най-високия връх на острова, Ипсарио (1203 м), до който ще достигнем с превоз
 • Обиколка на острова с корабче, с включен обяд
 • Плаж, море, релакс и островна кулинария
 • 2 тематични вечери в еко комплекса под стария орех на двора, с традиционна гръцка музика и домашни специалитети
 • 2 вечери навън, в подбрани таверни в околността
 • Време за шопинг в Лименас

ВИЖ ПОДРОБНАТА ПРОГРАМА НАЙ-ДОЛУ НА СТРАНИЦАТА!

За да може всеки да получи внимание, ваканцията се организира в бутиков формат, за група до 16 човека! Побързай да се включиш, докато има места!

КОГА:
23-27 май 2018 г. Краен срок за записване: 26 март!
 
КЪДЕ: о-в Тасос, Гърция
 
ПАКЕТНА ЦЕНА: 664 лв.
Цената включва:
 • Транспорт с климатизиран туристически бус, включително трансферите в рамките на острова
 • 4 нощувки + закуски в еко комплекс
 • 2 тематични вечери в комплекса
 • 5 йога практики с висококвалифициран йога инструктор
 • Организатор от туристическата агенция
 • Местен водач в два от дните
 • Медицинска застраховка на стойност 5000 евро
 
Цената НЕ включва: 
 • Разходка с лодка, с включен обяд – 35 евро на човек
 • Билети за ферибота – общо 7 евро на човек за двете посоки
 • Хранения извън упоменатите по-горе: средната цена за обяд/вечеря навън е 10-15 евро на човек
 • ​Входни такси за културни забележителности и атракциони
 
Посочените цени важат при настаняване в споделена двойна стая. 
Доплащане за единично настаняване – 160 лв.

Пътуването се осъществява със съдействието на туристическа агенция Cross Travel, www.crosstravel.bg 
 
Записването става със заплащане на 564 лв. към туристическата агенция. Доплащането на остатъка от сумата се прави в деня на отпътуването, на място.

ЗА ВЪПРОСИ И ЗАПИСВАНЕ: office@homeyoga.bg, 0898 42 22 72 – Мими Дончева

ИНФО ЗА ПРЕПОДАВАТЕЛЯ ПО ЙОГА:
Мими Дончева е сертифициран йога инструктор, астролог и основател на платформите за онлайн обучения HomeYoga.bg и AstroAcademy.bg. Практикува йога от 2005 г. и е завършила преподавателски курсове по Хатха (класическа) йога и Йога за деца към Българска федерация по йога. Има специализации в Йога през бременността и Аеро йога. Астрология е изучавала към Съюз на астролозите „И. Станчев“ и понастоящем е член на съюза. 

В допълнение, Мими е преминала редица семинари в сферата на балансирания живот и личностното развитие, сред които обучения по приложна психология и философия, посвещения в Рейки и Акашови записи, курс по ведическо хранене и др. В момента, тя се обучава за психотерапевт по методиката на Карл Юнг към Българско общество по аналитична психология. 

Мими е бакалавър по Журналистика от Софийския университет и специалист по Връзки с обществеността и събитиен мениджмънт от M3 Communications College. Тя е редовен автор в списанията "Йога за всички" и "Om Yoga & Lifestyle". Също така, регулярно организира специални събития, които срещат мъдростта на йога с астрологията, психологията и стари ритуални практики.

Програма

23 май (сряда)

10:00 ч. - Тръгване от София (Руски паметник). Пътуване до Керамоти, откъдето се качваме на ферибота до остров Тасос.
Около 18:00 ч. – Пристигане в Теологос, където ще се настаним в луксозни вили от камък и дърво, с прекрасен интериор, в красив еко комплекс
19:00 ч. – Йога практика в градината
20:30 ч. – Тематична вечеря под стария орех на двора, с традиционна гръцка музика и домашни специалитети, приготвени в каменна пещ

24 май (четвъртък)

9:00 ч. - Закуска
След 10:00 ч. – Разходка с лодка край острова, с включен обяд и спиране за къпане и плажуване в различни заливчета. (Алтернативно, ако пропускате разходката с лодка, ще ви транспортираме до плаж, на който да прекарате деня.)
Около 18:00 ч. – Прибиране в еко селището
19:00 ч. - Йога практика в градината
20:30 ч. - Вечеря в подбрана таверна в околността

25 май (петък)

9:00 ч. - Закуска
След 10:00 ч. - Ще посетим природната забележителност Giola - уникален морски басейн, който природата е изваяла в скалите. Ще имаме местен водач, с който ще обиколим емблематични за острова манастири и други приятни островни кътчета. Ще се изкъпем и в морето на някой от чудесните плажове. Ще си изберем приятна таверна за обяд.
Около 18:00 ч. – Прибиране в еко селището
19:00 ч. - Йога практика в градината
20:30 ч. - Вечеря в подбрана таверна в околността

26 май (събота)

9:00 ч. - Закуска
След 10:00 ч. - Този ден ще е посветен на мързелуване и плаж. Ще обядваме в подбрана таверна на морския бряг.
18:00 ч. - Ще се изкачим с транспорт до връх Ипсарио (1203 м) - първенецът на острова, където ще проведем вечерната си йога практика и ще се полюбуваме на невероятната панорама и залеза!
21:30 ч. - Заключителна вечеря под стария орех, с прясна риба

27 май (неделя)

8:00 ч. – Утринна йога практика в градината
9:00 ч. - Закуска
След 10:00 ч. - След като си вземем довиждане с домакините ни, ще плажуваме на красивия Paradise Beach. После потегляме към Лименас, главният град на острова. Ще имаме време за шопинг в многобройните магазинчета с местни продукти и авторски бижута. Следобед се качваме на ферибота и оттам сме на път към България.
Около 21:00 ч. - Пристигане в София