Среща с Вътрешното дете

"Това, че не си имал щастливо детство не бива да те лишава от радостен живот като възрастен."
Деви 

Всички някога сме били деца. Тези деца все още живеят в нас. Те имат много лица - невидяното, нечутото, гневното, игривото, изискващото, незадоволеното, глезеното, критикуваното, тъжното, веселото, търсещо внимание, изоставеното, страхливото и т.н. Това са вътрешни състояния, свързани с най-дълбоките ни нужди. Ако като малки сме били критикувани често, то е нормално като възрастни да проявяваме неувереност в собствените качества. Ако сме били изоставени, то на преден план е усещането за липса на лична стойност. Ако сме били глезени, то вероятно и като възрастни тропаме с крак и изисквамевсичко веднага. 

Каквото и да е Вътрешното дете, то е онази част от нас която често реагира в обстоятелства на предизвикателство. В моментите, когато детинското надделява, разумният човек в нас е изтласкан на заден план. Детето е импулсът, пламъкът на реакцията, разумът идва в последствие. И така, често попадаме в ситуации, в които очакваме от другите да задоволят нуждите на онази наша същност, която е гладна за някакъв тип утвърждение. 

Добрата новина е, че сега ние сме тези, в чиито ръце е благоденствието и грижата за това дете. Ние сме възрастните, които можем да задоволим детските липси, които усещаме дълбоко в себе си. Нуждата да бъдем видяни, обичани, признати, чути, обгрижени са все детски нужди, които често не са били задоволени и са оставили зееща паст в нашите души. 

В тази сесия:
  • ще направим докосваща медитация и ще срещнем детето, което живее в нас. 
  • ще се погрижим за тази наша крехка и инатлива същност.
  • ще се научим да разграничаваме гласа на детето, съответно - момента на реакция. 
  • ще отворим пространство за истински съкровена среща между възрастния, който сме и детето, което живее в нас.
  • ще разберем какви са нуждите му и ще се погрижим да запълним липсите му.
  • ще онагледим как да живеем живота си като възрастни, за да имаме от тази позиция капацитета да обгрижваме крехката същност в нас.
  • ще подкрепим вътрешното дете, за да може възрастният, който сега сме да живее живота си в хармония и лекота.

Водещ: Деви

Кога: 8 януари, 18:30 - 20:30 ч.

Къде: Мандала - център за цялостна трансформация, София, бул. Мария Луиза 58, ет. 5

Цена: 18 лв. 
Важат карти Мултиспорт.
Карти Мандала важат с доплащане 8 лв.

Запази своето място на: 0894488809, info@yogamandala.net